Selected project 

The Perfect ManMensen met de grootste gaves lopen vaak samen met de grootste mentale problemen. The Perfect man is een uitwerking van een onderzoek vanuit mijn persoonlijke obsessie met Narcisme, en het narcistische brein. 
Tijdens mijn onderzoek ben ik gaan kijken naar wat voor soort mensen narcisten zijn. Al snel viel het mij op dat, doordat narcistische mensen erg arrogant en zelfverzekerd zijn, narcisme het magische elixer is tot faam. 

 


Foto door; Gerrit Smalbrugge
 Mijn vermoedens kwamen uit. Uit onderzoek blijkt dat een voornaamste deel van grootse mensen uit de geschiedenis (en het heden) Narsictisch waren of narcistisch trekken hebben. 
The Perfect Man is een verzameling van bekende narcisten. Ik ben op zoek gegaan naar visuele overeenkomsten tussen het uiterlijk van diverse narcisten. Door de gezichten over elkaar heen te leggen heb ik hét gezicht van de narcist gecreëerd. Het gezicht van de ‘perfecte’ man.  door het boek in het licht te houden kan de kijker een nieuw gevormd gezicht zien, opgebouwd uit de gezichten van narcisten.

   


How narcisism is going to take over the world

The Perfect Man is een zijwerk dat deel is van een groter onderzoek naar de toekomst van narcisme, en de gigantische groei ervan. 

Bekijk een samenvatting van dit onderzoek hier.
Over dit onderzoek heb ik uitendelijk een kort essay geschreven, en dat vervolgens weer omgezet in een poëtisch verhaal. Door de groei van Social Media zullen de aankomende generaties veel meer te maken krijgen met narcisme in het dagelijks leven, maar daardoor zal de jeugd ook snel narcisme ontwikkelen. Hoe meer social media zal groeien, hoe meer narcisme met haar mee zal groeien. 
Publicatie over narcisme in de toekomst