Selected project 

LoopElke Dag hetzelfde. Dag in dag uit; wakker worden, werken, eten , slapen, repeat. Elke dag hetzelfde, en er niet meer uit kunnen komen. Elke dag dezelfde sleur. Loop is een lichtinstallatie die het gevoel van het vastzitten in een nooit-stoppende herhaling uitbeeldt. De lamp, gemaakt van LED-licht, dat steeds eenzelfde weg aflegt, zorgt ervoor dat je niet kunt stoppen met kijken, ook al weet je wat er gaat komen. De kijker raakt vast in een loop.

 


 


La fini du partie

Loop is een zijproject dat is ontstaan uit een project over de vormgeving van het toneelstuk ‘La Fini Du Partie’ van Samuel Becket. In het stuk zit geen verhaallijn, geen begin en geen einde. Het stuk speelt zich nergens af, en het is altijd donker. Het stuk bestaat uit herhaling, steeds dezelfde klaagzang achter elkaar, totdat er aan het einde verandering dreigt te komen.  


Licht is het grootste onderwerp binnen de vormgeving van het stuk. Ik wilde licht toevoegen aan de donkerheid. zowel in de letterlijke vormgeving van het stuk, als in de vormgeving rondom het stuk. Loop is de grootste van deze naaste uitwerkingen van de toevoeging van licht. 

   


Toen was er licht


De toevoeging van licht is ook doorverwerkt in de publicatie van het toneelstuk. Terwijl in Loop het licht de oneindigheid symboliseerd, staat het licht bij de publicatie juist voor verduidelijking. Eerst was er niets, toen was er iets.