Selected project 

Ik koop wel weer een nieuwe
Ik koop wel weer een nieuwe is een Project over het overmatige afval dat geproduceerd wordt op en na vakantie. 
Ik koop wel weer een nieuwe is een draagbare installatie die volledig bestaat uit verzameld vakantie afval. De installatie symboliseert het overmatige afval dat een vakantie
met zich meebrengt. 
Het vakantie seizoen zou eigenlijk
al begonnen moeten zijn. Lekker met de meiden kamperen op de altijd-zonnige Costa del Sol. Elke dag feest. Alles mag, niks moet. Als we weer terug naar huis gaan zijn onze koffers dan ook goed gevuld met souvenirs. Nét iets te vol, want het luchtbed past er niet meer in. Laat maar liggen dan, ik koop wel weer een nieuwe.

Ieder jaar wordt een immense hoeveelheid aan afval geproduceerd terwijl wij aan het zonnebaden zijn op onze droomvakantie, maar ook veel na afloop. Van waterspeelgoed tot bierblikjes, en van strandtassen tot tentstokken. Alles wat niet meer in de koffer, of achterin de auto past laten we simpelweg achter op locatie, terwijl het vaak niet nodig is om deze spullen weg te gooien.‘Ik koop wel weer een nieuwe’ is een artistieke uiting waarin de wegwerp cultuur binnen het toerisme wordt besproken, zonder het onderwerp te verzwaren.  Het kostuum, dat volledig gemaakt is van vakantie afval, laat de kijker zien hoe onnodig het meeste afval is dat wij produceren.  De jurk bestaat uit diverse materialen, van textiel tot plastics tot blik. Het kostuum bestaat uit twee delen; de jurk en de sleep. Het kostuum heeft dus een lange sleep achter zich hangen. De sleep staat symbool voor de spullen die je achter je laat bij terugkeer naar huis. De jurk is gebaseerd op de klederdracht van de bourgeoisie. De volle jurken met veel tierelantijntjes dat alleen betaald kon worden door de rijkere burgers. Deze stijlkeuze staat dan ook symbool voor ‘het rijkere volk’. De rijkere mensen hebben namelijk sneller de neiging om spullen achter te laten, en om er nieuwe voor in de plaat s te kopen. 


Het kostuum is gemaakt door middel van een collage-maak wijze. Dit houdt in dat, voordat het pak was ontworpen, eerst zo veel mogelijk spullen zijn verzameld. Nadat het materiaal was verzameld, is er gekeken welk materiaal waarvoor gebruikt kan worden. Hieruit is een ontwerp voor het uiteindelijke kostuum ontstaan.
‘Ik koop wel weer een nieuwe’ is een kostuum dat op een luchtige wijze een serieus probleem aankaart. Met dit kostuum wordt aan de kijker de vraag gesteld: Is het écht nodig om zoveel spullen achter te laten na een vakantietripje? Kan je het niet beter bewaren, of koop je wel weer een nieuwe?Ik koop wel weer een nieuwe is geëxposeerd in Abri Magazine. Abri Magazine is een magazine over toerisme en thuisblijven.

Voor meer informatie over Abri magazine, kijk op: 
https://www.abri-magazine.nl/